Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2018

Jaarverslag BartenofCornelis TroubaDichter enof StadsBart

Groeizaam
2018 was een groeizaam jaar, zowel poëtisch als muzikaal.

Het jaar van:
– het nieuwe bundeltje Voortschrijnend Inzicht
– de zinderende finale van het Scheveningse Lied Festival in maart
– bescheiden ‘trofeeën’, zoals de Dichters-op-Donderdag Bokaal in het
voorjaar. En
– de Limerick-bokaal van Rtv Gouwestad in december
de aanstelling als StadsTroubadour  Gouda, kortweg: Bart de StadsBard

Productief
Er kwamen nieuwe gedichten, nieuwe liedjes, blogs. Zoals het openingslied voor het nieuwe cultuurcentrum in Gouda: de Theaterbakkerheij. Dat lied – Leef en volg je Dromen – is de vaste openingstune van het theaterconcept Kleintje-Kunst-Op-Vrijdag (KKOV).
KKOV beleefde eind november een veelbelovende eerste editie. De formule –  kleinkunst menu in vier smaken – gaat door in 2019. Te beginnen op vrijdag 1 maart 2019, met een bijzondere line-up!

Onderweg
Van Alzheimercafé tot dorpstheater, van kloostertuin tot feestzaal, van open podium tot kerkhof. Veel kilometers gereden, veel snaren verbruikt, tientallen optredens in hot en her. Een bijzondere jaarafsluiting vormden de pop-uptredens tgv Gouda bij Kaarslicht, tijdens Gouda Lichtkunst. Met onze potentiële kerst-hit in wording: ‘Heel de Wereld Kerststal’. En wat klonk het mooi in de Oudkatholieke kerk, in Gouda, als mystery quest act bij de X-Mas Sing (CD)A Long.

Ontmoeting
Bovenal was 2018 het jaar van ontmoetingen met mooie mensen. Collega-poëtische zielen, muzikanten, en serieuze fans die uren reizen voor onze liedjes enof gedichten. De ogenblikken – en blikken in ogen – van verbondenheid als tijdens het zingen er even zo’n oogcontact opvonkt, glimlachende pupillen. Mooier, want raker, dan applaus….
Ja, daar doen we het voor. Ook in 2019.

Vooruitzichten
BartenofCornelis zijn onderweg naar morgen. De speellijst voor 2019 is nog bescheiden, maar zal in potentie kunnen uitgroeien. Diverse events staan al geprogrammeerd, van Noord Holland tot Zuid Limburg. Zoals o.s. open podium Cultuurhuis Krimpenerwaard (18 januari). And beyond… Check de agenda www.bartenofcornelis.nl