Kakelvers Award  (Dichters op Donderdag)
Kakelvers Award (Dichters op Donderdag)

Kakelvers Award (Dichters op Donderdag)

Op 17 mei vond de laatste Dichters Op Donderdag (avond) plaats voor de zomer. In september nemen we de poëtische draad weer op. Dichters Op Donderdag (DOD) is een initiatief van enkele Goudse dichters, met als doel een platform/podium om gedichten te presenteren, te beluisteren. Om te ontmoeten en inspireren. Basis-locatie  Museumhaven Café Het IJsselhuis. DOD is zeker ook bedoeld voor publiek, en steeds meer poëzie liefhebbers weten het IJsselhuis te vinden op de Dichters op Donderdag avond.

TroubaDichter BartenofCornelis maakt regelmatig deel uit van de line-up. Zo ook op 17 mei, waarbij de poëten de vrijblijvende opdracht ‘iets te doen’ met het thema “Kakelvers” Dat resulteerde met ruim  10  (13?) dichters in een zeer gevarieerd poëtisch palet, spelend over een breed gevoelsspectrum: van lichtvoetig taalspelig tot zwaarder in  gevoel en in het leven. Poëzie als uitlaatklep, als therapie, als entertainment. En meedingend naar de titel als het Kakelverste Vers? Natuurlijk, poëzie is geen competitie, net zoals appels geen peren zijn. Andere kant: het is wel fruit natuurlijk, en smaken verschillen. Toch vleit het den poëet als zijn of haar werk prijzenswaardig blijkt, en aldus wordt bestempeld door de jurerende toehoorders, deels collega’s.

Dit was een lange aanloop om te  melden dat de Kakelvers Award – als onregelmatige poëzieprijs – op 17 mei is toegedicht aan TroubaDichter BartenofCornelis. De eerlijkheid gebiedt te melden, dat een gevoel van ijdele trots, zich wat lastig liet onderdrukken. Een biertje nam de scherpste kantjes weg…

dod-bokal-bartenofcornelisdod-prijs-bartenofcornelis