Scheveningen Song Festival 2018
Scheveningen Song Festival 2018

Scheveningen Song Festival 2018

scheveningen-onlineScheveningen,  geboorteplaats, doopplaats en badplaats. De 200e verjaardag van die badplaats-status is reden voor festiviteiten. Waaronder een heus Song Festival met als uitdaging: Wie schrijft het mooiste lied over Scheveningen. Wel, dat is voor BartenofCornelis, niet alleen TroubaDichter maar ook Scheveninger in ‘hart en kieuwen’,  natuurlijk een ultieme trigger. Sterker nog, dat zagen zij al 40 jaar geleden aankomen, toen al ontstond het lied Scheveningen, dat in een laatste update, song in progress, is aangemeld voor dit Song Festival :).
Eerste stap: aantreden in de 4e voorronde, in Café-Restauratie De Maatschappij, in de Keizerstraat, in de slagschaduw van de Oude Kerk, waar BartenofCornelis in 1954 ten doop zijn gedompeld.
Als voorronde-winnaar zijn BartenofCornelis geplaatst voor de Grande Finale op 30 mei.  De locatie is niet de Oude Kerk, maar minstens zo mooi: MUZEE, het museum over Scheveningen.  In totaal 11 Finalisten treden  voor het voetlicht, en zingen hun ‘songs’ over Scheveningen.
Ongeacht de uitslag, zijn eigenlijk alle finalisten al winnaar; want de finaleliedjes komen op een Feest cd.
(wordt vervolgd…)