Jaarverslag 2019 BartenofCornelis TroubaDichter
Jaarverslag 2019 BartenofCornelis TroubaDichter

Jaarverslag 2019 BartenofCornelis TroubaDichter

 

“2019 bracht méér op alle fronten”

Méér gigs: ruim 40 optredens, van kort (4 minuten) tot ruim (45 +).
Méér bereik: van Heerlen (Cultuurhuis) tot Terschelling (Oerol debuut).
Méér repertoire: nieuwe liedjes, gedichten en gedachten.
Méér perspectief: de opstart van B&B, als duo met Bam CommijsMéér fans…

 

Bijzondere gigs
De meeste optredens verliepen medium goed tot uitstekend. Met enkele uitschieters naar boven (zoals ‘Cultuurhuis Heerlen’, beocheerlen1907waar het dak eraf ging. En één totaal andere ervaring: in Antwerpen; daar zijn we aangekondigd als pauze-act.
Kortste optreden: Oerol-debuut: één lied, als gast-TroubaDichter bij collega Barbara Breedijk. Langste optreden: de marathonsessie als gast-TroubaDichter bij LichtKunst Gouda. Tussen 14 en 22 uur verrasten we ruim 400 bezoekers met speciaal Kerstlied en poëzie.

 

Mijlpaal: album ‘Try Oud!’
Twee try-oud-ep-2018middagen bij Studio André de Bunt, Utrecht. Zang en gitaar, geen toeters, noch bellen, een demo-album: BartenofCornelis. Try Oud! Want het leven is te kort voor slechte wijn. Ook op Spotify
Verkoopt ook bij optredens in mooie combi met bundeltje Voortschrijnend Inzicht. (2018*)
(Fraaie vormgeving is van Edward vd Water.)

 

Nieuwe ontwikkeling: BeoC > B&B
bam-bart In 2019 startte de samenwerking met pianist/arrangeur /componist Bam Commijs. Ervaren kleinkunst-muzikant, en meer. Gitaar en piano combineren mooi. Werken aan gezamenlijk programma obv BeoC repertoire. En zeker ook: nieuw materiaal. Duo naam: B&B. (Bam en Bart, Bijna Buren, Beide Bejaard, Baby Boomer.)
De eerste mini-try outs – Haagse Spot (Den Haag), Back2Basis (Delft) en bij ‘Kleintje Kunst Op Vrijdag’, in Theaterbakkerheij (Gouda) zijn goed ontvangen.

Strategie: seizoen 2020-2021 toeren langs kleine theatertjes. 2020 is transitiejaar, hybride fase, verdere ontwikkeling.

 

Inspirerend samenwerken: Theaterbakkerheij, KKOV
 kkov-201219BartenofCornelis is betrokken als initiator, programmeur en presentator van Kleintje Kunst Op Vrijdag (KKOV). In de Theaterbakkerheij, het jonge ambitieuze podium in Gouda, met een gedurfde veelzijdige programmering.
KKOV omvat 4 acts per editie, en biedt ruimte voor jong, oud, onbekend en bekend talent met Liedjes, poëzie, conference, stand-up… ) In de ruimste zin.

 

 

2020 en verder
De ontwikkeling van B&B heeft prioriteit. Het doel is een avondvullend repertoire. Gestoeld op de klassieke kleinkunst, in combinatie met eigen inzichten. Project in Progress. Programmatitel: Maar nu eerst… (werktitel)kjgy3814

Strategie:
Tot de zomer meters maken met wisselende repertoire blokjes a ca. 30 minuten.
Na de zomer spelen we bij voorkeur middag/avondvullende try-outs, om te komen tot een doortimmerd, ingespeeld programma. Geschikt voor de kleinere zalen in de min of meer ‘echte’ theaters’, vanaf seizoen 2021-2022.

 Insteek: eigen lol staat voorop, de kleine komedie is groot genoeg !

©

 

BartenofCornelis, Gouda, 3 januari 2020